logo

Известувања

Icon
Error

Логирање


Тековно време: 07:26:40(UTC).
Форум Теми Мислење Последно мислење
   Деформитети на граден кош познати како Pectus Infundibiliforme ili carinatus
Нови мислења
Деформитетите на градниот кош се значајни зошно не се само естетска причина на секој млад човек за корекција туку и со степенот на нивната изразеност се поврзани и со тешки пореметувања на белодробната функција ( функциајта на дишењето) како и со функцијата на самото срце.Изразен деформитет на граден кош резултира со ограничен респираторен капацитет ( во превод намален внос на кислород ) од една страна како и пореметена срцева акција најчесто забрзана со пролапс на митралниот залисток.Како може најдобро да си помогне единката која има деформитет на граден кош. Најдобро е да се јави на преглед да се направи детална проверка со ехокардиографски преглед, потоа добар компјутер на бели дробови со анатомска процена на тежината на деформитетот и респираторни функционални тестови со одредување на вредностите на дишниот капацитет.Како може да се третира - Најбезбедно е со поставување на Pectus Bar шипка со минимално инвазивна техника - преку мал рез во страничниот дел од градниот кош . Со шипката се подигаат искривените ребра и се овозможува нивно нормално позиционирање. Во Филип Втори на оваков начин веке повеке млади луѓе се третирани.
3 3 Chaussures Nike est confortable
од ghkjhjk5  Оди на последни мислењаОди на прва непрочитана
30.08.2014 04:52:49(UTC)
Обележи ги сите форуми како прочитани


  Информации
Активни корисници
1 активен корисник, 1 посетител за последните 5 минути
Последен пат кога член бил online 46, 10.08.2015 01:44:22(UTC).
Статистики
Има 3 објави во 3 теми во 1 форуми.
Последно мислење 30.08.2014 04:52:49(UTC) од ghkjhjk5.
Има 25 регистрирани корисници.
Најновиот член на форумот е Andrjana.
Нови мислења Нема нови мислења Форумот е заклучен

relojes especiales replique montre bottes ugg pas cher nike air max pas cher
650-621 demo 650-663 demo 650-665 demo 650-667 demo 650-669 demo 650-752 demo 650-754 demo 650-756 demo 650-987 demo 70-086 demo 70-089 demo 70-121 demo 70-122 demo 70-123 demo 70-158 demo 70-162 demo 70-169 demo 70-177 demo 70-178 demo 70-181 demo 70-210 demo 70-214 demo 70-215 demo 70-216 demo 70-217 demo 70-218 demo 70-219 demo 70-220 demo 70-221 demo 70-222 demo 70-223 demo 70-224 demo 70-225 demo 70-226 demo 70-227 demo 70-228 demo 70-229 demo 70-232 demo 70-234 demo 70-235 demo 70-350 demo 70-351 demo 70-400 demo 70-401 demo 70-403 demo 70-410 demo 70-411 demo 70-412 demo 70-413 demo 70-414 demo 70-415 demo 70-416 demo 70-417 demo 70-431 demo 70-431GB2312 demo 70-432 demo 70-432GB2312 demo 70-433 demo 70-441 demo 70-441GB2312 demo 70-461 70-462 70-463 70-464 70-465 70-466 70-467 70-467J 70-480 70-481 70-482 70-483 70-484 70-485 70-486 70-487 70-488 70-489 70-492 70-496 70-442 70-442GB2312 70-443 70-443GB2312 70-444 70-444GB2312 70-445 70-446 70-447 70-448 70-450 70-451 70-452 70-453 70-454 70-455 70-457 70-458 70-459 70-460 70-497 70-498 70-500 70-501 70-502 70-502-Csharp 70-502-Csharp-CN 70-502-VB 70-502-VB-CN 70-503 70-503-Csharp 70-503-VB 70-504 70-504-Csharp 70-504-VB 70-505 70-505-Csharp 70-505-VB 70-506 70-506-Csharp 70-506-VB 70-506CSAHRP 70-510 70-511 70-511-Csharp 70-512 70-513 70-513-Csharp 70-515 70-516